Vlastní

Proč mít ve firmě informační systém a jak může pomoci?

Malá, střední i velká firma musí mít pevné základy a přesné řízení, jinak nemůže perfektně fungovat a rozvíjet se. Znamená to, že jednotlivá pracoviště musí vždy podávat stoprocentní výkon jako „jednotlivec“ a současně musí být ve vzájemné součinnosti s ostatními pracovišti a reagovat na jejich činnost. S problémy, které jsou vyvolávány nestabilitou tohoto základního pravidla, se potýkají malé firmy s několika zaměstnanci i nadnárodní koncerny. Ať tak či tak, situace má jediné řešení, kterým je vhodně zvolený a nastavený informační systém. Jaké možnosti se nabízejí?

Proč je informační systém nutnost
Každou firmu je možné si představit jako stroj – pokud jsou všechny součástky v pořádku a fungují, je vše v pořádku a může pracovat na plný výkon. Pokud je byť jedna (třeba i ta nejmenší část) poškozená nebo rozbitá odrazí se na to funkčnosti celého stroje. Každý majitel proto musí firmu vést tak, aby vždy perfektně fungovala všechna pracoviště. Právě v tom může informační systém pomoci nejvíce. Mezi nejvyužívanější v současné době patří Racionalizovaný Informační Systém RIS®. IS RIS má modulové řešení. To znamená, že je možné ho využít na všech úrovních i pracovištích daného podniku.

01

Modulové řešení vyřeší řadu problémů
Má modul pro evidenci majetku, provádění kontrol, provoz e-shopu, vedení skladu, logistiku, zakázky, správu dokumentů, personalistiku a další. Jeho součástí je i propracovaný účetní informační systém, který obsahuje mnoho funkcí pro správu složité účetní agendy. Obsahuje knihu pohledávek, pokladní knihu, aplikaci pro bankovní operace, knihu DPH a další. Některé úkony dělá účetní software automaticky, což je také jeho velkou výhodou. Je ale třeba si dávat pozor, protože pravidla pro účetnictví se poměrně často mění. Je proto určitě vhodné pravidelně sledovat například tuto rubriku.

02

Racionalizovaný Informační Systém RIS® může pomoci i ve vaší firmě. Více informací o tomto informačním systému, jeho verzích a funkcích, najdete na webových stránkách www.saul.cz.

Datum: 28.4.2015 | Rubrika: Vlastní

O webu

Uvažujete-li o založení společnosti, určitě zvažte také možnost zakoupení předem založené společnosti, tzv. ready made společnosti. Jejich hlavní výhodou je to, že se nemusíte zabývat potřebnými administrativními úkony. To za vás provede společnost, která se zabývá prodejem těchto společností. Naše webové stránky, jež jsou věnovány ready made společnostem, vám poskytnou informace o tom, co jsou vlastně předem založené společnosti, jak se dají zakoupit nebo něco málo o jejich vývoji. Odpovědi na vaše otázky naleznete právě ZDE!