Vlastní

Jak vyřešit problémy s cashflow?

Cashflow je tok peněz. Reflektuje příjmy a výdaje peněžních prostředků a leccos o firmě vypovídá. Spousta společností se však bez finanční injekce neobejde a nemusí to znamenat, že míří ke krachu. Zůstatek na firemním účtu může být záporný z mnoha různých důvodů, například kvůli rychlému rozvoji nebo neproplaceným fakturám. Jak ale nedostatek financí elegantně vyřešit?

Kreditní karta má bezúročné období

Pokud tušíte, že se budete s negativní cashflow potýkat delší dobu, měli byste zvážit úvěr z kreditní karty. Výhodou tohoto produktu je možnost opětovného čerpání – limit budete mít k dispozici po celou dobu držení karty. A pokud peníze stihnete vrátit v rámci bezúročného období, nezaplatíte na úrocích ani korunu. V tomto směru je kreditní karta výhodnější než kontokorent, u kterého úroky běží za každý den, kdy na účtu chybí peníze. Počítejte však s pravidelnou měsíční splátkou. Kontokorent lze hradit nárazově v plné výši, například jednou za rok.

readymadespol.cz_viasms_cz_01

Rychlá nebankovní půjčka může být zdarma

Ale co když problém s cashflow nemáte, respektive se s ním potýkáte nárazově a nechte si kvůli tomu zřizovat kreditní kartu či kontokorent? Chytrým řešením může být i vhodně zvolená nebankovní půjčka. V současné době na nebankovním trhu působí pouze prověření poskytovatelé, na jejichž činnost dohlíží ČNB. K obavám z podvodného jednání či lichvy tak není jediný důvod.

Pokud vám jde o menší částku ve výši několika set až tisíc korun, zaměřte se na segment tzv. mikropůjček. K výhodám těchto produktů patří rychlé vyřízení z pohodlí domova (celý proces žádosti probíhá online), krátká doba splatnosti (obvykle 30 dní s možností prodloužení) a transparentní podmínky.

readymadespol.cz_viasms_cz_02

Ideální je rychlá půjčka, která je pro nové klienty zdarma. Dodržíte-li smluvní podmínky, můžete získat potřebnou částku bez toho, abyste museli platit poplatky či úroky.

Datum: 30.11.2017 | Rubrika: Vlastní

O webu

Uvažujete-li o založení společnosti, určitě zvažte také možnost zakoupení předem založené společnosti, tzv. ready made společnosti. Jejich hlavní výhodou je to, že se nemusíte zabývat potřebnými administrativními úkony. To za vás provede společnost, která se zabývá prodejem těchto společností. Naše webové stránky, jež jsou věnovány ready made společnostem, vám poskytnou informace o tom, co jsou vlastně předem založené společnosti, jak se dají zakoupit nebo něco málo o jejich vývoji. Odpovědi na vaše otázky naleznete právě ZDE!